" Vi är specialister på
norrländsk kvalitetsfura

Den norrländska kvalitetsfuran

Den tätvuxna norrländska furan är en eftertraktad produkt på marknaden och används flitigt till att ifrån möbeltillverkning till golvlameller. Vi kan den här produkten på våra fem fingrar och vet vilka utföranden och produktioner som fungerar just i din verksamhet. Dessutom har vi tillgång till ett gediget kontaktnät, något som gör att vi alltid kan hitta såväl stora volymer som nischade produkter.

Granen och konstruktionsvirket

Vare sig det rör sig om en komplicerad limträbalk med höga hållfastkrav, en enkel väggregel eller en vackert ådrad granpanel har vi kontakterna och kunnandet för att hitta rätt produkt för dig. Den svenska råvaran är i många avseenden överlägsen den sydeuropeiska snabbväxande produktionen. Det här är värden som vi håller högt och vi värnar om vår inhemska skogsindustri.

Användningsområden

Våra kunder tillhör de mest kräsna inom svensk och europeisk trävaruindustri. Den bättre furan går till listhyvlerier, möbelindustri, dörr- och fönstertillverkning och komponentfabriker för exempelvis sängar. De lite enklare utförandena är eftertraktade inom bland annat golvindustrin, för sin fina virkesstruktur och höga hållfasthet.

Av granen gör vi vackra paneler, DIY-produkter, komponenter och byggmaterial för export. Vi levererar även stora volymer till sågar och hyvlerier i södra Sverige som i sin tur förädlar produkterna för bygg- och husindustrin. De enklare kvaliteterna går ofta till klimatsmart och återvinningsbart emballage.